مهسا مژدهي: اتحاد شرق بين چين ، ايران و روسيه با ورود طالبان و تصرف مناطق مهم افغانستان در موقعيت جديدي قرار دارد. هزاران نيرو اكنون به كشورهاي همسايه فرار كرده اند و حفاظت از مناطق اغلب آنها است از جمله دست افرادي كه براي جنگ اسلحه برداشته اند. اما با عقب نشيني آمريكايي ها …
طالبان در قدرت چه بر سر ائتلاف شرق خواهد آورد؟ https://titr-news.ir/2021/07/طالبان-در-قدرت-چه-بر-سر-ائتلاف-شرق-خواهد/ تيتر نيوز Thu, 15 Jul 2021 08:13:42 0000 بين الملل https://titr-news.ir/2021/07/طالبان-در-قدرت-چه-بر-سر-ائتلاف-شرق-خواهد/ مهسا مژدهي: اتحاد شرق بين چين ، ايران و روسيه با ورود طالبان و تصرف مناطق مهم افغانستان در موقعيت جديدي قرار دارد. هزاران نيرو اكنون به كشورهاي همسايه فرار كرده اند و حفاظت از مناطق اغلب آنها است از جمله دست افرادي كه براي جنگ اسلحه برداشته اند. اما با عقب نشيني آمريكايي ها …
مهسا مژدهي: اتحاد شرق بين چين ، ايران و روسيه با ورود طالبان و تصرف مناطق مهم افغانستان در موقعيت جديدي قرار دارد. هزاران نيرو اكنون به كشورهاي همسايه فرار كرده اند و حفاظت از مناطق اغلب آنها است از جمله دست افرادي كه براي جنگ اسلحه برداشته اند. اما با عقب نشيني آمريكايي ها در افغانستان و گسترش قدرت طالبان ، آينده كشور به راحتي از آن گروه جدا نمي شود. همزمان بسياري از كشورها در برخورد با طالبان گيج هستند. روسيه و چيني ها در غياب آمريكايي ها به دنبال مكان جديدي هستند و تهران به دنبال راه حل سياسي براي جنگ در افغانستان است.
ائتلاف هاي جديدي در حال شكل گيري است؟
طالبان اخيراً چين را دوست خود خوانده و گفته اند كه سرمايه گذاري در افغانستان را آغاز مي كنند. از طرف ديگر ، به نظر مي رسد چين نگراني هاي خاص خود را دارد. اگرچه بازار و سرمايه گذاري افغانستان در اين كشور مي تواند يك پيشرفت هيجان انگيز براي پكن باشد ، اما همه نگراني ها در مورد يك گروه مسلح به نام جنبش اسلامي تركستان شرقي است كه در استان شين جيانگ فعاليت مي كند و قبلا بخشي از القاعده و طالبان بود. اما طالبان از پكن مي خواهند كه آنها را تشويق كند تا به بازار افغانستان به عنوان يك بازار پرسود نگاه كنند و شكاف اقتصادي كشور را پر كنند. اما اين تنها پيوند طالبان و چين نيست. در سالهاي اخير ، پكن با پاكستان كه از حاميان طالبان محسوب مي شود ، روابط نزديك خود را حفظ كرده است و اكنون ، اگر قدرت در افغانستان به طالبان منتقل شود ، نزديكتر شدن چين به افغانستان براي چين آسان تر خواهد بود.
اما چين تنها كشوري نيست كه مي خواهد خلا American آمريكا را در افغانستان پر كند. براي آنها نه تنها خود افغانستان و حضور پررنگ آن در اين كشور بسيار مهم است ، بلكه آنها اين كشور را پلي براي رسيدن به ايران مي دانند. در عين حال ، اتحاد چين و پاكستان طرف ديگري دارد كه مي خواهد دستان هند را در منطقه محاصره و بسته كند. پاكستاني ها هميشه از گسترش نفوذ هند در افغانستان ترسيده اند و آنها را در آغوش چين رها كرده اند. اين دو كشور اكنون منافع مشتركي دارند كه در افغانستان بسيار تأثيرگذار است و براي گسترش نفوذ هند در آن كشور مي جنگند.
در مقابل ، چين و پاكستان اكنون رقبايي مانند روس ها دارند. روسيه رابطه استراتژيكي با هندوستان دارد و به دنبال ميراث سنتي خود به افغانستان است كه اكنون مي تواند به خلا of حضور آمريكا بازگردد. اما براي طالبان نزديك شدن به چين بسيار سودمند است. آنها همچنين از روسيه ناراضي هستند و ترجيح مي دهند روسيه و هند با ابرقدرت اقتصادي همكاري كنند. در عين حال ، منافع تهران بين اين دو قرار دارد. ايران به راه حل سياسي در افغانستان علاقه مند بود. تقسيم قدرت در اين كشور ، كه تمام احزاب افغانستان در آن نقش دارند ، چيزي بود كه ايران سعي در اقناع آن داشت. با اين حال ، به نظر نمي رسد طالبان ديگر قدرتي را كه با استفاده از اسلحه در انتخابات آزاد به دست گرفته اند ، سهيم باشند.
از آنجا كه ايران مرز طولاني تري با افغانستان دارد و برعكس ، پاكستان از طالبان در به دست آوردن كنترل كامل افغانستان پشتيباني نمي كند ، به راحتي مي توان گفت كه ديدگاه تهران نسبت به وقايع بيش از چين با مسكو مطابقت دارد. مسكو مانند تهران ، اگرچه واقعيت هاي موجود در افغانستان را ناديده مي گيرد ، اما همچنان حضور طالبان در مرزهاي كشورهاي همسايه را يك مشكل مي داند. مسكو و تهران هر دو در ماه هاي اخير تلاش كرده اند تا طالبان و دولت را بر سر ميز مذاكره قرار دهند و راهي براي حل بحران پيدا كنند. براي هر دو پايتخت ، ادغام دولت توسط طالبان در افغانستان خبر خوبي نخواهد بود. در همين زمان ، چين در واكنش به طالبان موضع ديگري خواهد گرفت. پكن مي داند كنترل گروه هاي مسلح نزديك به طالبان در خاك خود ، سازش با اين گروه و قطع روابط دوستي مي تواند بهتر از ساير گزينه ها باشد.
تضاد منافع در اتحاد شرقي ، از جمله روسيه ، ايران و چين ، مي تواند براي كشورها ناخوشايند باشد. چين به دنبال گسترش نفوذ خود در بازار ايران است و روسيه نيز به دنبال كاهش تنش ميان دو كشور بر سر افغانستان ، همراه با هند و چين و پاكستان خواهد بود. ائتلاف
>>> همچنين بخوانيد:
طالبان اتحاد ملي / مذاكرات ايران براي ادامه جنگ را هدف قرار داده اند
جنگنده هاي طالبان به مرزهاي ايران مي رسند مذاكره كنندگان در تهران نويد صلح مي دهند
طالبان امروز از ديروز خطرناك ترند و آنها تماميت افغانستان را مي خواهند
تهديد امنيتي طالبان براي ايران چيست؟ آيا به تروريست ها اجازه ورود داده مي شود؟
310312/23
- پنجشنبه ۲۴ تیر ۰۰ | ۲۰:۰۶
- ۹ بازديد
- ۰ نظر