هپاتيت E يك بيماري عفوني ويروسي است كه كبد را درگير مي كند و مي تواند از يك عفونت بدون علامت ساده تا يك بيماري كشنده به ويژه در زنان باردار باشد. به گزارش سلام دكتر ، ويروس هپاتيت E معمولاً از طريق مدفوع و دهان منتقل مي شود. در كشورهاي در حال توسعه ، …
منبع: مجله پزشكي سلام دكتر
پاسخ به پرسشهاي رايج درباره بيماري هپاتيت E
پاسخ به پرسشهاي رايج درباره بيماري هپاتيت E https://hydoc.ir/پاسخ-به-پرسشهاي-رايج-درباره-بيماري-ه/ https://hydoc.ir/پاسخ-به-پرسشهاي-رايج-درباره-بيماري-ه/#respond سلام دكتر Thu, 24 Jun 2021 01:47:12 0000 رسانه سلامت و دانش به بيماري پاسخ پرسشهاي دانلود برنامه ليمويي درباره رايج رژيم لاغري ليمويي ليمويي رژيم ليمويي سايت ليمويي لاغري مرض هپاتيت هپاتيت E https://hydoc.ir/?p=7919
هپاتيت E يك بيماري عفوني ويروسي است كه كبد را درگير مي كند و مي تواند از يك عفونت بدون علامت ساده تا يك بيماري كشنده به ويژه در زنان باردار باشد. به گزارش سلام دكتر ، ويروس هپاتيت E معمولاً از طريق مدفوع و دهان منتقل مي شود. در كشورهاي در حال توسعه ، …
منبع: مجله پزشكي سلام دكتر
پاسخ به پرسشهاي رايج درباره بيماري هپاتيت E
هپاتيت E يك بيماري عفوني ويروسي است كه كبد را درگير مي كند و مي تواند از يك عفونت بدون علامت ساده تا يك بيماري كشنده به ويژه در زنان باردار باشد.
به گزارش سلام دكتر ، ويروس هپاتيت E معمولاً از طريق مدفوع و دهان منتقل مي شود. در كشورهاي در حال توسعه ، كه بيشتر ژنوتيپ هاي HEV يك و دو يافت مي شود ، شايع ترين منبع عفونت ، آب آشاميدني آلوده است و در واقع افراد اغلب با نوشيدن آب آشاميدني آلوده در بدن فرد آلوده به هپاتيت E به اين بيماري مبتلا مي شوند.
در كشورهاي پيشرفته ، موارد منفرد ويروس HEV ژنوتيپ 3 از طريق مصرف گوشت خام يا نپخته خوك ، آهو و گراز وحشي گزارش شده است. در چين ، تايوان و ژاپن موارد ژنوتيپ ويروس HEV 4 به عنوان يك بيماري منتقله از طريق غذا گزارش شده است.
از طرف ديگر حيوانات مي توانند ويروس هپاتيت E را به انسان منتقل كنند. ويروس هپاتيت E در بعضي از پستانداران قابل انتقال است و اگر گوشت يا اعضاي حيوانات آلوده به صورت خام يا پخته خورده نشوند ، مي تواند بيماري را به عنوان يك بيماري منتقله از طريق غذا به انسان منتقل كند. HEV RNA (ژنوتيپ هاي 3 و 4) از گوشت خوك ، گوشت خوك و آهو جدا شد.
علائم و نشانه هاي هپاتيت E چيست؟
بسياري از افراد مبتلا به هپاتيت E ، به ويژه بزرگسالان و كودكان ، هيچ علائمي ندارند. در بيماران علامت دار ، علائم مشابه ساير علائم هپاتيت ويروسي حاد و آسيب كبدي است و ممكن است شامل يك يا چند علامت باشد ، از جمله تب ، خستگي ، بي اشتهايي ، حالت تهوع ، استفراغ ، درد شكم ، زردي ، ادرار تيره و مدفوع بي رنگ. و ….
نسبت عفونت هاي علامتي و بدون علامت از يك تا دو به يك تا 13 متفاوت است. در بيماران علامتي ، علائم معمولاً 2-6 هفته (به طور متوسط 40 روز) پس از قرار گرفتن در معرض ويروس هپاتيت E ظاهر مي شوند.
چه كسي بيشتر احتمال دارد كه به شكل علامتي هپاتيت E مبتلا شود؟
برخي از افراد مبتلا به هپاتيت E هيچ علائمي از عفونت حاد ندارند. در كشورهاي در حال توسعه ، هپاتيت E علامتي معمولاً در ميانسالي و بزرگسالان جوان (معمولاً 15 تا 44 سال) رخ مي دهد. زنان باردار بيشتر در معرض ابتلا به اشكال حاد بيماري ، از جمله هپاتيت B و مرگ هستند.
دوره خاص عفونت بعد از عفونت HEV محاسبه نشده است ، اما مي توان آن را از يك هفته تا 30 روز پس از زردي با مدفوع برطرف كرد. اگر فردي به طور مزمن بيمار شود ، ويروس را در سراسر عفونت پخش مي كند.
هپاتيت E چقدر جدي و خطرناك است؟
بيشتر افراد مبتلا به هپاتيت E به طور كامل بهبود مي يابند. در مورد شيوع هپاتيت E ، ميزان مرگ و مير كلي حدود يك درصد است. با اين حال ، در زنان باردار ، هپاتيت E مي تواند به يك بيماري جدي تبديل شود و مرگ و مير زنان در سه ماهه سوم بارداري از 10 تا 30٪ باشد. هپاتيت E همچنين مي تواند يك خطر جدي براي سلامتي داشته باشد و حتي منجر به نارسايي كبدي و مرگ در افراد مبتلا به بيماري مزمن كبدي و دريافت كنندگان پيوند تحت درمان با داروهاي سركوب كننده سيستم ايمني شود.
در حال حاضر ، در كشورهاي در حال توسعه ، كه مواردي از هپاتيت E معمولاً از ژنوتيپ هاي 1 و 2 ويروس HEV ناشي مي شود ، هيچ گزارشي از ايجاد يك نوع مزمن بيماري وجود ندارد. با اين حال ، در كشورهاي پيشرفته ، تعداد فزاينده اي از عفونت هاي ژنوتيپ 3 به هپاتيت E منجر به هپاتيت مزمن و بيماري مزمن كبدي مي شود. اين شرايط مزمن معمولاً در گيرندگان پيوند اعضا كه با داروهاي سركوب كننده سيستم ايمني درمان مي شوند ، اتفاق مي افتد.
چه كسي بايد از نظر هپاتيت E آزمايش شود؟
هر كسي با علائم هپاتيت ويروسي كه تشخيص سرولوژيكي هپاتيت A ، هپاتيت B ، هپاتيت C ، ويروسهاي ديگر كبدي و ساير علل آسيب حاد كبدي دارد ، بايد براي عفونت HEV در نظر گرفته شود. هر كسي كه علائم باليني هپاتيت مشكوك دارد و سابقه سفر به يك منطقه هپاتيت E يا از يك منطقه آلوده به هپاتيت E را دارد ، بايد از نظر عفونت HEV ارزيابي شود. هنگام گرفتن سابقه و مصاحبه با اين افراد ، تاريخچه سفر ، منبع آب آشاميدني مورد استفاده ، سابقه خوردن غذاي خام يا نپخته و همچنين سابقه تماس با فرد مبتلا به زردي بايد به دقت ارزيابي شود. علاوه بر اين ، عفونت HEV بايد در تمام افراد با علائم ناشناخته آسيب كبدي ، بدون توجه به سابقه سفر ، مورد توجه قرار گيرد. هپاتيت E از نظر باليني از ساير انواع هپاتيت ويروسي حاد قابل تشخيص نيست. تشخيص قطعي اين بيماري تنها در صورت وجود نتيجه مثبت آنتي بادي هاي HEV يا نتيجه مثبت آزمايش HEV RNA انجام خواهد شد.
هپاتيت E چگونه درمان مي شود؟
هپاتيت E معمولاً خودبه خود و بدون نياز به درمان برطرف مي شود. هيچ درمان ضد ويروسي خاصي براي اين بيماري وجود ندارد و اساس درمان مراقبت هاي حمايتي است. بيماران بايد به اندازه كافي استراحت و تغذيه داشته باشند و مايعات زيادي بنوشند. همچنين قبل از مصرف هر دارويي كه مي تواند به كبد ، به خصوص استامينوفن آسيب برساند ، با پزشك خود مشورت كنيد. در برخي موارد ، ممكن است بيمار به بستري شدن در بيمارستان نياز داشته باشد و اين امر به ويژه براي خانم هاي باردار بايد مهم باشد.
طبق گفته وزارت بهداشت ، اساس پيشگيري از هپاتيت E در مرحله اول بهداشت و دسترسي به آب آشاميدني سالم است. به ياد داشته باشيد كه هنگام سفر آب ناسالم بنوشيد. جوشش و كلرزن ويروس HEV را در آب خنثي مي كند. ايمونوگلوبولين در پيشگيري از هپاتيت E موثر نيست. همچنين ، در حال حاضر هيچ واكسن هپاتيت E مورد تاييد FDA در كشور ما و اكثر كشورهاي جهان وجود ندارد ، اما در سال 2012 واكسن نوتركيبي براي استفاده در چين تصويب شد.
انتهاي پيام
.
منبع: مجله پزشكي سلام دكتر
پاسخ به پرسشهاي رايج درباره بيماري هپاتيت E
- شنبه ۱۲ تیر ۰۰ | ۱۹:۲۴
- ۶ بازديد
- ۰ نظر