روي يا زينك؛ فوايد، منابع غذايي، ميزان مصرف

به خبرنامه جامع تخصصي پزشكي خوش آمديد

روي يا زينك؛ فوايد، منابع غذايي، ميزان مصرف

روي يك ماده معدني ضروري است كه در بسياري از واكنشها در بدن انسان نقش دارد و كمبود آن عوارض جانبي جدي ايجاد مي كند. اين ماده به خودي خود بدن توليد نمي شود و بايد از طريق رژيم غذايي يا مكمل هايي كه عمدتاً به صورت قرص روي عرضه مي شوند ، مصرف شود. …

منبع :
روي يا زينك؛ فوايد، منابع غذايي، ميزان مصرف

روي يا زينك؛ فوايد، منابع غذايي، ميزان مصرف https://ijmarket.com/blog/روي-يا-زينك؛-فوايد،-منابع-غذايي،-ميزان/ https://ijmarket.com/blog/روي-يا-زينك؛-فوايد،-منابع-غذايي،-ميزان/#respond ايجي ماركت Wed, 23 Jun 2021 09:25:00 0000 سلامتي و پزشكي https://ijmarket.com/blog/روي-يا-زينك؛-فوايد،-منابع-غذايي،-ميزان/

روي يك ماده معدني ضروري است كه در بسياري از واكنشها در بدن انسان نقش دارد و كمبود آن عوارض جانبي جدي ايجاد مي كند. اين ماده به خودي خود بدن توليد نمي شود و بايد از طريق رژيم غذايي يا مكمل هايي كه عمدتاً به صورت قرص روي عرضه مي شوند ، مصرف شود. …

منبع :
روي يا زينك؛ فوايد، منابع غذايي، ميزان مصرف

روي يك ماده معدني ضروري است كه در بسياري از واكنشها در بدن انسان نقش دارد و كمبود آن عوارض جانبي جدي ايجاد مي كند. اين ماده به خودي خود بدن توليد نمي شود و بايد از طريق رژيم غذايي يا مكمل هايي كه عمدتاً به صورت قرص روي عرضه مي شوند ، مصرف شود. اما خواص روي براي بدن چيست و بهترين منابع غذايي آن چيست؟ قرص روي چه كاربردهايي دارد؟ نياز روزانه روي چيست؟
در اين مقاله از مجله پزشكي Apple Health ، با اشاره به آخرين اطلاعات پزشكي ، قصد داريم ماده معدني روي را از طريق ذره بين بررسي كرده و به همه اين س andالات و س andالات مشابه پاسخ دهيم.

نقش روي در بدن چيست؟
روي براي فعاليت بيش از صد آنزيم مختلف در بدن انسان مورد نياز است. روي براي عملكرد صحيح سيستم ايمني بدن در مبارزه با باكتري ها و ويروس هايي كه به بدن حمله مي كنند ، ساخت پروتئين و مواد ژنتيكي در سلول ها (DNA) ، ترميم زخم و تقسيم سلولي ضروري است. روي براي رشد جنين در دوران بارداري ، رشد كودك و رسيدن به بلوغ نيز ضروري است و براي عملكرد صحيح سيستم هاي بويايي و چشايي مورد نياز است.

خواص روي براي سلامتي
همانطور كه گفته شد ، روي نقش بسيار مهمي در عملكرد صحيح و سلامت بدن دارد. در اين بخش ، نگاهي دقيق خواهيم انداخت كه اين نقش چه فوايدي براي سلامتي خواهد داشت.
تقويت سيستم ايمني بدن
يكي از مهمترين خواص روي براي بدن تقويت و بهبود سيستم ايمني بدن است. با توجه به اينكه روي براي عملكرد و نتيجه سلول ضروري است ، كمبود اين ماده منجر به ضعف پاسخ ايمني مي شود.
مكمل روي همچنين سلولهاي ايمني خاص را تحريك كرده و استرس اكسيداتيو را كاهش مي دهد. به عنوان مثال ، مروري بر هفت مطالعه نشان داد كه مصرف 80 تا 92 ميلي گرم روي در روز مي تواند مدت زمان سرماخوردگي را تا 33٪ كاهش دهد.
روند بهبودي زخم ها را تسريع كنيد
از روي در بيمارستان ها براي درمان زخم ها و ساير آسيب هاي پوستي استفاده مي شود. از آنجا كه اين ماده معدني نقش مهمي در سنتز كلاژن ، عملكرد ايمني بدن و پاسخ التهابي بدن دارد ، وجود آن براي بهبودي كامل و مناسب ضروري است.
در واقع ، حدود 5٪ از كل بدن در پوست ذخيره مي شود. در حالي كه كمبود روي مي تواند روند بهبودي زخم ها را كند كند. استفاده از مكمل هاي روي روند بهبود را تسريع مي كند.
خطر ابتلا به بيماري هاي وابسته به سن را كاهش دهيد
از ديگر خواص روي مي توان به نقش اين ماده معدني در جلوگيري از برخي بيماري ها و شرايط پزشكي اشاره كرد كه معمولاً با افزايش سن ظاهر مي شوند. اين موارد شامل ذات الريه ، ذات الريه مرتبط با سن ، عفونت و تحليل رفتن عضلات است و مصرف روزانه 45 تا 80 ميلي گرم روي مي تواند به كاهش خطر ابتلا به آنها كمك كند.
درمان اسهال حاد در كودكان
تحقيقات زيادي در مورد تأثير خواص روي در كنترل و درمان بيماري هاي مختلف انجام شده است يا در حال انجام است. اينها شامل اثرات مثبت روي در درمان يا كاهش اسهال حاد در كودكان است ، به همين دليل سازمان جهاني بهداشت (WHO) در حال حاضر درمان اسهال حاد را در كودكان با مكمل روي توصيه مي كند.
درمان آكنه
آكنه يك بيماري پوستي شايع است كه حدود 9 نفر را مبتلا مي كند.4٪ از جمعيت جهان از آن رنج مي برند. انسداد غدد چربي ، باكتري ها و التهابات پوست از عوامل ايجاد آكنه هستند. برخي از مطالعات به اين نتيجه رسيده اند كه درمان روي با دهان و پوست مي تواند با كاهش التهاب ، جلوگيري از رشد باكتري هاي پروپيونات آكنه و سركوب فعاليت غدد چربي ، به درمان آكنه كمك كند.
از طرف ديگر ، ميزان روي در بدن افراد مبتلا به آكنه كمتر است و به همين دليل مصرف مكمل روي براي اين افراد توصيه مي شود.
منابع غذايي حاوي روي
صدف بيش از هر ماده غذايي ديگري حاوي روي است. 85 گرم صدف پخته شده حاوي 74 ميلي گرم روي است كه تقريباً 5 برابر نياز روزانه بزرگسالان است. ساير منابع غني روي به ترتيب شامل گوشت گاو ، خرچنگ ، ​​خرچنگ دريايي ، گوشت خوك ، مرغ و ماهي است.
روي نيز در منابع گياهي يافت مي شود اما نسبت به منابع حيواني فراوان است. منابع گياهي شامل غلات صبحانه غني شده ، آجيل ، به ويژه بادام هندي و بادام ، حبوبات ، غلات سبوس دار ، به ويژه آرد جو دوسر و محصولات لبني است. لازم به ذكر است كه روي بايد هر روز در رژيم غذايي وجود داشته باشد ، در غير اين صورت فرد دچار كمبود روي مي شود ، زيرا بدن انسان سيستم خاصي براي ذخيره روي در داخل بدن ندارد.

مقدار روي مورد نياز روزانه
نياز روزانه بدن به روي با توجه به سن و جنس متفاوت است. به عنوان مثال ، كودكان زير شش ماه به 2 ، هفت ماه تا سه سال تا 3 ، چهار تا هشت سال تا 5 و نه تا سيزده سال به 8 ميلي گرم روي در روز نياز دارند. نياز روزانه بدن به روي به حدود 11 ميلي گرم در مردان و پسران بزرگسال و در حدود 9 ميلي گرم در دختران بزرگسال و زنان بالاي چهارده سال افزايش مي يابد.
زنان در دوران بارداري و شيردهي به مقدار كمي روي ، حدود 12 تا 13 ميلي گرم در روز نياز دارند. بيشتر افراد در رژيم روزانه خود به ميزان كافي روي دريافت مي كنند و بنابراين نيازي به مصرف مكمل هاي روي ندارند. با اين حال ، برخي از افراد به دلايل مختلف ممكن است دچار كمبود روي شوند ، در اين صورت توصيه مي شود كه از انواع مكمل هاي روي براي تأمين نيازهاي روزانه روي خود استفاده كنند.
عوارض كمبود روي
يكي از مهمترين عوارض كمبود روي در بدن مربوط به بارداري در زنان است كه مي تواند رشد جنين را مختل كند. كمبود اين ماده در نوزادي و كودكي نيز باعث اختلالات رشد مي شود و در بلوغ منجر به اختلالات در بلوغ جنسي (تأخير در بلوغ در هر دو جنس و عدم سقوط بيضه ها به بيضه در پسران) مي شود.
از ديگر عوارض كمبود روي مي توان به كاهش اشتها ، اسهال ، كاهش وزن ، ريزش مو ، نقص در عملكرد سيستم ايمني بدن و ترميم زخم ، آسيب پوست و چشم و اختلال در حس بويايي و چشايي اشاره كرد. اما بايد توجه داشت كه بروز هر يك از اين مشكلات فقط مربوط به كمبود روي نيست و بنابراين تشخيص كمبود روي فقط بايد توسط پزشكان و متخصصان انجام شود.
گروه هايي كه بيشتر در معرض كمبود روي هستند
برخي از افراد بيشتر در معرض كمبود و كمبود خاصيت روي براي بدن هستند. جذب روي در افراد مبتلا به بيماري التهابي روده مانند Crown’s Disease يا كوليت اولسراتيو و كساني كه براي كاهش طول روده تحت عمل جراحي دستگاه گوارش قرار گرفته اند ، كاهش مي يابد.گياه خواران نياز به مصرف روي بيشتر در رژيم غذايي خود دارند زيرا منابع گياهي حاوي روي كمتري هستند و وجود برخي مواد خاص در غذاهاي گياهي از جذب كامل روي جلوگيري مي كند.
كودكاني كه بيش از شش ماه با شير مادر تغذيه مي كنند اما از منابع غذايي ديگر به خوبي استفاده نمي كنند ممكن است در معرض كمبود روي باشند زيرا شير مادر براي بيش از شش ماهگي روي كافي ندارد. .
افراد معتاد به الكل در معرض سو mala جذب غذا و روي هستند. بيماران مبتلا به كم خوني داسي شكل (كم خوني سلول داسي شكل) نيز ممكن است در معرض كمبود روي باشند.
قرص روي چه كاربردهايي دارد؟
مكمل هاي روي به انواع تزريقي ، پوستي و خوراكي موجود است كه قرص روي رايج ترين فرم خوراكي است و بايد در قفسه هاي داروخانه يافت شود. اما قرص روي چه كاربردهايي دارد و به چه كساني توصيه مي شود؟
همانطور كه گفته شد ، معمولاً همه مي توانند روي مورد نياز خود را از طريق منابع غذايي تأمين كنند و نيازي به مصرف قرص روي در خود ندارند ، اما هنوز هم افرادي كه در معرض كمبود اين ماده معدني هستند بهتر است از مكمل ها استفاده كنند. با پزشك خود مشورت كنيد استفاده خودسرانه از قرص روي به هيچ وجه توصيه نمي شود و اگر زياد مصرف كنيد ، ممكن است عوارض جانبي بالاي روي در بدن داشته باشيد.
عوارض جانبي روي بالا در بدن
مصرف زياد روي باعث كاهش اشتها ، حالت تهوع و استفراغ ، اسهال ، گرفتگي شكم و سردرد مي شود. مسموميت روي معمولاً با مصرف مكمل ها اتفاق مي افتد. مصرف زياد روي مي تواند باعث كاهش جذب آهن و مس از دستگاه گوارش شود و منجر به كم خوني شود. با اين حال ، همانطور كه گفته شد ، عوارض جانبي زياد روي در بدن به دليل مصرف بيش از حد مكمل ها است و احتمال وقوع آن از طريق منابع غذايي روي تقريباً نادر است.
آخرين كلمه
روي يك ماده معدني بسيار مهم در بدن است كه نقش مهمي در سلامتي دارد. ترميم زخم ، تقويت سيستم ايمني بدن ، درمان آكنه و كمك به درمان برخي بيماري ها از مهمترين خواص روي براي بدن است. روي را مي توان به راحتي از منابع غذايي دريافت كرد ، اما برخي از بيماري ها و گياهخواري مي تواند باعث كمبود اين ماده شود ، در اين صورت استفاده از مكمل هاي روي توصيه مي شود.
اميدواريم كه اين مقاله را مورد بررسي قرار دهيد كه در آن خواص روي و تأثير اين ماده بر سلامتي را بررسي كرديم. تجارب شما در مورد مصرف مكمل هاي روي يا قرص چيست؟ آيا در معرض كمبود اين ماده هستيد؟ در بخش نظرات با ما همراه باشيد.
منابع:
ods.od.nih.gov1
ods.od.nih.gov1
ncbi.nlm.nih.gov1

كليه مطالب سايت به عهده منابع اصلي است و بانك مشاغل اينفوجاب هيچ گونه مسئوليتي در قبال مطالب ندارد.

منبع :
روي يا زينك؛ فوايد، منابع غذايي، ميزان مصرف

https://ijmarket.com/blog/روي-يا-زينك؛-فوايد،-منابع-غذايي،-ميزان/feed/ 0

منبع :https://ijmarket.com
تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.