زمان مصرف دوز دوم واكسن كرونا به برخي گروه ها در داخل كشور رسيده است ، اما تأخير در واردات واكسن و سهل انگاري برخي شركت ها و كشورها در تحويل واكسن به كشور ما باعث شده است كه اين افراد اثربخشي دوز اول به دنبال تأخير تزريق دوم باشيد … به گزارش سلام دكتر …
منبع: مجله پزشكي سلام دكتر
تزريق دوز دوم واكسن كرونا در انتظار محمولههاي جديد
تزريق دوز دوم واكسن كرونا در انتظار محمولههاي جديد https://hydoc.ir/تزريق-دوز-دوم-واكسن-كرونا-در-انتظار-محم/ https://hydoc.ir/تزريق-دوز-دوم-واكسن-كرونا-در-انتظار-محم/#respond سلام دكتر Mon, 07 Jun 2021 08:16:27 0000 رسانه سلامت و دانش انتظار پيج ليمويي تزريق جديد در دوز دوم رژيم غفاري خوبه يا ليمويي رژيم ليمويي سايت رژيم ليمويي كرونا كروناويسروس ليمويي سايت محمولههاي همه_همه_قابل_كرونا واردات واكسن كرونر واكسن وزارت بهداشت https://hydoc.ir/?p=7597
زمان مصرف دوز دوم واكسن كرونا به برخي گروه ها در داخل كشور رسيده است ، اما تأخير در واردات واكسن و سهل انگاري برخي شركت ها و كشورها در تحويل واكسن به كشور ما باعث شده است كه اين افراد اثربخشي دوز اول به دنبال تأخير تزريق دوم باشيد … به گزارش سلام دكتر …
منبع: مجله پزشكي سلام دكتر
تزريق دوز دوم واكسن كرونا در انتظار محمولههاي جديد
زمان مصرف دوز دوم واكسن كرونا به برخي گروه ها در داخل كشور رسيده است ، اما تأخير در واردات واكسن و سهل انگاري برخي شركت ها و كشورها در تحويل واكسن به كشور ما باعث شده است كه اين افراد اثربخشي دوز اول به دنبال تأخير تزريق دوم باشيد …
به گزارش سلام دكتر ، واكسيناسيون عليه بيماري Covid-19 با اولويت كاركنان بهداشت در كشور از سه شنبه ، 12 فوريه آغاز شد. همچنين ، هفتم ارديبهشتي 1400 ، روز آغاز مرحله دوم ايمن سازي ، براي افراد 80 ساله و بالاتر در اولويت بود. طبق گفته وزارت بهداشت ، اين مرحله به ترتيب شامل بيماران بالاي 80 سال ، به ترتيب از 75 تا 80 ، 70 تا 75 ، 65 تا 70 سال و بيماران با بيماري هاي زمينه اي و صعب العلاج خواهد بود.
طبق گزارش وزارت بهداشت ، در مرحله دوم واكسن عليه همه گيري قرن ، گروه هدف 7.2 ميليون سالمند است و به همين تعداد بيمار پايه داريم. بر اين اساس ، مرحله دوم واكسيناسيون براي ماه جولاي برنامه ريزي شد.
در همان زمان ، در مرحله دوم ، علاوه بر ادامه واردات واكسن هاي ويروس كرونا از منابع معتبر ، واكسن هاي خانگي كه در مرحله سوم آزمايشات باليني تكميل شده بودند ، مجبور شدند با اخذ مجوزهاي لازم وارد منطقه شوند. ادامه و تسريع روند واكسيناسيون.
با ادامه روند ايمن سازي در مرحله سوم ، تعداد بيشتري از افراد مسن در كشور اولين دوز واكسن را دريافت مي كنند. در 15 ماه مه ، وزارت بهداشت رسماً اعلام كرد كه در مرحله دوم سند ملي ايمن سازي ، واكسيناسيون افراد بالاي 75 سال كه جمعيتي بالغ بر 930،000 نفر را شامل مي شود ، آغاز شده است. در همان زمان ، در اول ژوئن 1400 ، واكسيناسيون افراد 70 سال به بالا با بيماري Covid-19 آغاز شد.
طبق اعلام مركز روابط عمومي وزارت بهداشت ، روند واكسيناسيون به گونه اي بود كه متولدين قبل از سال 1330 (گروه سني 70 سال و بالاتر) براي ثبت نام در واكسن ويروس كرونا مجبور به ثبت نام در salamat.gov.ir شدند و سپس كليه افراد ثبت نام شده به ترتيب سني معقول اعلام مي شوند و مكان و زمان دقيق واكسيناسيون توسط هر شخص از طريق شخص اعلام مي شود.
در همين زمينه بود كه روند واكسيناسيون ادامه داشت ، اما با نزديك شدن به دوز دوم واكسن ، برخي زمزمه مي كردند كه هيچ دوز واكسن وجود ندارد و برخي از افراد مسني كه دوز دوم واكسن دريافت مي كردند ، دستان مراكز را ترك كردند. .
افزايش فاصله بين تزريق دوز دوم مشكلي ندارد
اما مسئله اين بود كه تأخير در واردات واكسن ، كه قبلاً قصد ورود به كشور را داشت ، مشكلات بيشتري را براي شركت ها و توليدكنندگان ايجاد كرد. از اين رو دكتر كيانوش جهانپور ، رئيس مركز روابط عمومي ، وزارت بهداشت ؛ وي ضمن عذرخواهي از افراد و افرادي كه در دريافت دوز دوم واكسن مشكل داشتند ، اعلام كرد كه در روزهاي اخير به دليل تأخير در واكسيناسيون توسط شركت ها و كشورهايي كه قرار بود اين واكسن را تحويل دهند ، مي توان برنامه واكسيناسيون را از قبل تنظيم كرد .
وي تاكيد كرد: اقوامي كه به مراكز واكسيناسيون در برخي استانها و شهرستانها مراجعه كرده اند و به دليل اولويت دوز اول نتوانسته اند دوز دوم را مصرف كنند ، نگران نباشند. فاصله تجويز شده براي دوز دوم معمولاً مطلوب نيست ، اما حداقل فاصله بين دو دوز واكسن است. اكثر واكسنهاي موجود امروز نه تنها در طولاني شدن دوز دوم مشكلي نخواهند داشت بلكه بعضي از واكسنها بسته به نوع طراحي ، بيش از دو ، چهار هفته و سه ماه به طول مي انجامد.
جهان پور گفت
همزمان دكتر عاطفه عابديني – دبير كميته ملي علوم كويد 19 در يك كنفرانس خبري اخير در پاسخ به سوال سلام دكتر در مورد كمبود برخي واكسن هاي وارداتي براي تزريق دوز دوم خود ، وي گفت: وزارت بهداشت در تلاش است تا دوز دوم واكسن را در دسترس كساني كه دوز اول را مصرف كرده اند ، قرار دهد. اگرچه مشكلاتي وجود دارد و واقعيت اين است كه وزارت بهداشت در اين زمينه مشكلاتي دارد اما همه تلاش آنها به موقع است تا دوز دوم تهيه شود.
دوز دوم واكسن در ايران چه زماني استفاده مي شود
وي افزود: در زمينه واكسن هاي اسپوتنيك ، طبق دستورالعمل هاي علمي كه حتي در زمينه واكسيناسيون نيز وجود دارد ، مي توان فاصله بين دوز اول و دوم را از 21 روز تا 90 روز تعيين كرد. در مورد آسترازنكا كه 12 هفته (سه ماه) پيشنهاد داد ، انشاالله به موقع مي رسد. در مورد واكسن سينوفرم ، انشاالله به زودي دوز دوم تهيه مي شود.
امكان استفاده از واكسن هاي ايراني در دوز تزريق دوم ؛ آره يا نه؟
در كنفرانس مطبوعاتي ، عابديني در پاسخ به س ISال ديگر سلام دكتر در مورد امكان استفاده از واكسن هاي ايراني در دوز دوم گفت: “تعدادي تحقيق در دنيا انجام شده است كه از واكسن هاي تركيبي استفاده مي كنند.” زيرا آنها فكر مي كنند در اين حالت ممكن است امنيت بيشتري وجود داشته باشد. به عنوان مثال ، Pfizer و Astrazenka در يك مطالعه مخلوط شده اند و حتي مطالعات ديگر نيز ادامه دارد ، اما از نظر علمي ما مي توانيم واكسن را از همان بستر جايگزين كنيم. به عنوان مثال ، يك واكسن Sinopharm كه توسط يك ويروس از بين رفته و غيرفعال شده است مي تواند از واكسن دوز دوم با واكسني كه از همان بستر استفاده مي كند استفاده كند. البته زياد نگران اين مسائل نباشيد و انشاالله واكسن دوز دوم به موقع تزريق مي شود.
انتهاي پيام
.
منبع: مجله پزشكي سلام دكتر
تزريق دوز دوم واكسن كرونا در انتظار محمولههاي جديد
- شنبه ۲۹ خرداد ۰۰ | ۰۳:۱۷
- ۵ بازديد
- ۰ نظر