ايالات متحده رسماً در ماه مه خروج نيروهاي خود را از افغانستان آغاز كرد. حضور نظامي آمريكا و ناتو در افغانستان در تاريخ 11 سپتامبر پايان مي يابد ، در حالي كه واشنگتن پيش از اين سناريوي سه جانبه اي را در نظر گرفته بود. سناريوي اول با وجود موضوعات اساسي مانند احتمال سقوط دولت …
پيامدهاي خروج آمريكا از افغانستان https://titr-news.ir/2021/06/پيامدهاي-خروج-آمريكا-از-افغانستان/ تيتر نيوز Tue, 01 Jun 2021 04:39:07 0000 عمومي https://titr-news.ir/2021/06/پيامدهاي-خروج-آمريكا-از-افغانستان/ ايالات متحده رسماً در ماه مه خروج نيروهاي خود را از افغانستان آغاز كرد. حضور نظامي آمريكا و ناتو در افغانستان در تاريخ 11 سپتامبر پايان مي يابد ، در حالي كه واشنگتن پيش از اين سناريوي سه جانبه اي را در نظر گرفته بود. سناريوي اول با وجود موضوعات اساسي مانند احتمال سقوط دولت …
ايالات متحده رسماً در ماه مه خروج نيروهاي خود را از افغانستان آغاز كرد. حضور نظامي آمريكا و ناتو در افغانستان در تاريخ 11 سپتامبر پايان مي يابد ، در حالي كه واشنگتن پيش از اين سناريوي سه جانبه اي را در نظر گرفته بود. سناريوي اول با وجود موضوعات اساسي مانند احتمال سقوط دولت ، ظهور طالبان در اين كشور و تقويت چين ، در افغانستان به حيات خود ادامه داد.
سناريوي دوم محاسبه واشنگتن و حضور 20 ساله آن در افغانستان بود كه علاوه بر صرف ميلياردها دلار ، خسارات سنگيني را متحمل شد كه در نهايت تغييري در اوضاع افغانستان ايجاد نكرد. بنابراين ، ادامه اين مسير مي تواند براي دستيابي به هزينه هاي قابل توجه آمريكا در افغانستان ادامه يابد.
سناريو 3: خروج آمريكا از افغانستان “مسئول” است. بر اساس اين سناريو ، با توجه به تعهد امنيتي بين ايالات متحده و دولت افغانستان ، ايالات متحده همچنان به صورت مشورتي به افغانستان كمك خواهد كرد ، به ويژه در زمينه هاي آموزش ، بودجه و تجهيزات براي كمك به نيروهاي افغان مي تواند مسئوليت ايالات متحده. امنيت. اين برنامه همچنين براي پيشبرد روند صلح بين دولت افغانستان و طالبان كار خواهد كرد. روندي كه طالبان را از نظامي به يك گروه سياسي تبديل خواهد كرد.
البته احتمال خروج ناهماهنگ ايالات متحده نيز بايد در نظر گرفته شود. در صورت عقب نشيني بدون قيد و شرط و غيرمسئولانه و تعليق همه همكاري هاي امنيتي با افغانستان ، عواقب منفي به طور طبيعي رخ خواهد داد. با عقب نشيني نيروهاي آمريكايي ، شاهد تحركات نظامي و تشديد درگيري ها هستيم. موضوعي كه مي تواند به درگيري هاي داخلي در افغانستان نيز منجر شود.
در بعد منطقه اي ، وقتي يك قدرت بزرگ منطقه را ترك مي كند ، ساير قدرت هاي منطقه اي جاي آن را مي گيرند. بنابراين ، به نظر مي رسد كه چيني ها سخت تلاش مي كنند تا خلا American آمريكا را پر كنند. طبيعتاً كشوري مانند پاكستان با چين هماهنگ خواهد شد و پر كردن اين شكاف باعث ايجاد فضاي مثبت در افغانستان مي شود. علاوه بر روابط خوب با طالبان ، پكن و اسلام آباد نيز روابط خوبي با دولت افغانستان دارند.
بنابراين ، بارزترين تأثير خروج آمريكا از افغانستان ، هم در منطقه و هم در سطح بين المللي ، اين است كه كشورهاي ديگر اين خلا را پر كرده اند ، با اين تفاوت كه اين شكاف در يك سمت مثبت خواهد بود.
اين مسئله وقتي مهم مي شود كه بدانيم چين و ايالات متحده اكنون و در آينده رقباي استراتژيك يكديگر خواهند بود. بنابراين ، خروج ايالات متحده از افغانستان و ورود چين به اين عرصه بيشتر زمينه انتقال ايالات متحده به پكن را فراهم مي كند.
310311
- سه شنبه ۱۱ خرداد ۰۰ | ۰۹:۴۴
- ۵ بازديد
- ۰ نظر