چاره مرگ و مير ناشي از كرونا در ايران چيست؟

به خبرنامه جامع تخصصي پزشكي خوش آمديد

چاره مرگ و مير ناشي از كرونا در ايران چيست؟

دكتر سيد محمد جزايري عضو هيات علمي دانشگاه علوم پرشكي تهران مهمترين دليل اختلاف ميزان مرگ و مير در برخي كشورها مانند ايران با ساير كشورها را كم توجهي به رعايت پروتكل هاي بهداشتي دانست و افزود: مسؤولان اين كشورها مردم را متقاعد يا مجبور به رعايت اين توصيه كرده اند. وي ادامه داد: به طور مثال در كشورهاي اروپايي، …

منبع :
چاره مرگ و مير ناشي از كرونا در ايران چيست؟

چاره مرگ و مير ناشي از كرونا در ايران چيست؟ https://ijmarket.com/blog/چاره-مرگ-و-مير-ناشي-از-كرونا-در-ايران-چي/ https://ijmarket.com/blog/چاره-مرگ-و-مير-ناشي-از-كرونا-در-ايران-چي/#respond ايجي ماركت Tue, 03 Nov 2020 11:00:31 0000 اخبار بازار https://ijmarket.com/blog/چاره-مرگ-و-مير-ناشي-از-كرونا-در-ايران-چي/

دكتر سيد محمد جزايري عضو هيات علمي دانشگاه علوم پرشكي تهران مهمترين دليل اختلاف ميزان مرگ و مير در برخي كشورها مانند ايران با ساير كشورها را كم توجهي به رعايت پروتكل هاي بهداشتي دانست و افزود: مسؤولان اين كشورها مردم را متقاعد يا مجبور به رعايت اين توصيه كرده اند. وي ادامه داد: به طور مثال در كشورهاي اروپايي، …

منبع :
چاره مرگ و مير ناشي از كرونا در ايران چيست؟

دكتر سيد محمد جزايري عضو هيات علمي دانشگاه علوم پرشكي تهران مهمترين دليل اختلاف ميزان مرگ و مير در برخي كشورها مانند ايران با ساير كشورها را كم توجهي به رعايت پروتكل هاي بهداشتي دانست و افزود: مسؤولان اين كشورها مردم را متقاعد يا مجبور به رعايت اين توصيه كرده اند.

وي ادامه داد: به طور مثال در كشورهاي اروپايي، مردم تردد چنداني در ايام شيوع بيماري در شهرها ندارند و با اين كار جلوي افزايش تماس ها گرفته شد اما در ايران اين تغيير رفتارها چندان محسوس نيست.

جزايري با يادآوري اين كه مردم بي محابا در كوچه و خيابان مشغول تردد هستند، افزود: فشارهايي كه از سوي مسؤولان بايد اعمال مي شد تا شهروندان برخي رفتارها را نداشته باشند، در داخل كشور خيلي قوي نيست.

اين استاد دانشگاه تاكيد كرد: مردم بايد دستورات بهداشتي را به دقت مراعات كنند تا كمتر مواجه با اين ويروس شوند. اين كه همه تقصيرها را به گردن ويروس بياندازيم، هم نادرست است و هم مشكلي را رفع نمي كند.

ايران جزو ۱۰ كشور بالاي مرگ و مير ناشي از كرونا است

جزايري خاطرنشان كرد: ايران همراه با ۹ كشور ديگر كه بيشتر كشورهاي آمريكاي لاتين و آمريكاي جنوبي هستند، ميزان بالايي از مرگ و مير را به خود اختصاص داده و در ميان اين ۱۰ كشور، ايران در بالاترين رده ها قرار گرفته است.

وي يادآور شد: در موج دوم با وجود كاهش مرگ و مير در اكثريت قريب به اتفاق كشورهاي دنيا، خصوصا آن دسته از كشورهايي كه در موج اول بسيار آسيب ديده بودند، در برخي كشورهاي آمريكاي جنوبي و ايران نه تنها ميزان مرگ و مير كاهش نيافته بلكه مقداري از افزايش را هم نشان مي دهد.

اين ويروس شناس اظهار داشت: ميزان مرگ و مير ناشي از كرونا در اغلب كشورها بسيار پايين تر از ايران است، زيرا آنان توصيه هاي بهداشتي از جمله فاصله گذاري اجتماعي، استفاده از ماسك و شستن دست را رعايت مي كنند و در اماكن عمومي و پرتردد حضور پيدا نمي كنند.

جزايري ادامه داد: مسلما واكسن يا داروي موثر در اختيار آن جوامع نيست كه اين كاهش مرگ و مير را به اين عوامل نسبت دهيم.

ارتباط ميزان بالاي مرگ و مير در ايران با جهش ويروس كرونا 

وي با طرح اين سوال كه آيا ميزان بالاي مرگ و مير در ايران با جهش هاي مولكولي كوويد۱۹ ارتباط دارد، گفت: جهش هاي كرونا توجيه كننده ميزان بالاي مرگ و مير در كشور نيست و به استثناي جهش هاي قبلي كه در كشور چين رخ داده و سپس ويروس جهش يافته به ايران و اروپا انتقال يافته، تاكنون جهش هاي جديد در ايران و ساير نقاط دنيا در مورد بيماري زايي بيشتر ويروس گزارش نشده است.

اين استاد دانشگاه تصريح كرد با گذشت زمان امكان تعيين توالي ويروس كوويد ۱۹ از سوي مراكز تحقيقاتي كشور امكان پذير شده و با تحقيقات به عمل آمده توسط دانشگاه علوم بهزيستي و توانبخشي – گروه ژنتيك با همكاري شبكه تحقيقات بيماري هاي ويروسي كشور مواردي از نمونه هاي ايراني را با فناوري فوق الذكر مورد مطالعه قرار داده و تعيين توالي كرده اند.

جزايري افزود: اين بررسي ها مشخص كرد در بيماران كشور ويروس كرونا جهش هايي داشته كه مي تواند مختص به نژاد ايراني باشد اما اين جهش ها اصلا به بيماري زايي بيشتر ارتباطي ندارند.

وي يادآور شد: جهش هاي ويروسي بر ۲ نوع است؛ نوع اول جهش در ساختارهاي اساسي ويروس انجام مي شود كه سبب افزايش تكثير و بيماري زايي آن مي شود. نوع دوم جهش هايي در ساختمان آنتي ژنيك ويروس است كه اين تغييرات نوع دوم احتمال بيشتري براي بروز دارند ولي الزاما اين تغييرات نوع دوم سبب افزايش بيماري زايي نمي شوند.

اين ويروس شناس خاطرنشان كرد: بروز جهش از نوع اول در ويروس مي تواند با بيماري زايي بيشتر همراه باشد كه تاكنون اين چنين جهشي در ويروس كرونا توسط مراكز تحقيقاتي دنيا غير از موارد جهش هايي كه در شروع روند جهان گير شدن اين ويروس گزارش شده اند، به طور وسيع يافت نشده است.

جزايري ادامه داد: در جوامع مختلف ممكن است انواع جهش ژنتيكي را داشته باشيم؛ زيرا ويروس با توجه به عادات آن جامعه و به خصوص تركيب ژنتيكي مردم آن جوامع خودش را وفق مي دهد.

وي ادامه داد: به اين معني كه ويروس با سيستم ايمني آنها ممكن است كنار بيايد و به حالتي برسد كه سيستم ايمني بدن نتواند ويروس را به درستي بشناسد يا اگر بشناسد آن را به عنواني جدي نمي گيرد كه به آنها جهش هاي فرار از سيستم ايمني بدن گفته مي شود. اين گروه جهش ها سبب افزايش بيماري زايي ويروس نمي شوند، فقط براي مردم ايجاد زحمت مي كنند.

رييس شبكه تحقيقات بيماري هاي ويروسي كشور تصريح كرد: جهش هاي فراوان و جديد مرتب از كشورهاي مختلف از جمله ايران گزارش شده و خواهند شد. ليكن اين نوع جهش ها از انواعي نيستند كه اين افزايش مرگ و مير را در ايران و ساير كشورهاي دنيا توجيه كنيم مگر اينكه در آينده اتفاقات خاصي در چرخه ارتباط ويروس با اقشار جامعه رخ دهد كه سبب تغيير در ژنتيك ويروس و به تبع آن تغيير در رفتار ويروس و افزايش بيماري زايي آن شود.

وي تاكيد كرد كه در حال حاضر تنها راه مقابله با اين ويروس در زمان فقدان واكسن و داروي مناسب، رعايت پروتكل هاي بهداشتي و رعايت فاصله گذاري اجتماعي و استفاده از ماسك است.

47231

جهت ديدن مقالات بيشتردر مجموعه اخبار كسب و كار كليك كنيد 

https://drghiasvand.com/چاره-مرگ-و-مير-ناشي-از-كرونا-در-ايران-چي/

مسووليت كليه محتواي سايت بر عهده منابع اصلي بوده وبانك مشاغل اينفوجاب هيچ مسووليتي در قبال محتوا ندارد.

منبع :
چاره مرگ و مير ناشي از كرونا در ايران چيست؟

https://ijmarket.com/blog/چاره-مرگ-و-مير-ناشي-از-كرونا-در-ايران-چي/feed/ 0

منبع :https://ijmarket.com
تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.