از نظر تعداد افراد مبتلا به بيماري كرونر قلب ، هند با افزايش بيش از 28 ميليون نفر در روز ركورد زده است. اما نگراني جديدي به بحران كرونر در هند اضافه شده است: عفونت قارچي سياه يا موكورميكوز. درصد بالايي از بيماران مبتلا به كرونر قلب كه از اين بيماري بهبود مي يابند اندكي …
منبع :
عفونت قارچ سياه چيست و چقدر بايد نگران آن باشيم؟
عفونت قارچ سياه چيست و چقدر بايد نگران آن باشيم؟ https://ijmarket.com/blog/عفونت-قارچ-سياه-چيست-و-چقدر-بايد-نگران-آ/ https://ijmarket.com/blog/عفونت-قارچ-سياه-چيست-و-چقدر-بايد-نگران-آ/#respond ايجي ماركت Sat, 12 Jun 2021 08:41:42 0000 سلامتي و پزشكي https://ijmarket.com/blog/عفونت-قارچ-سياه-چيست-و-چقدر-بايد-نگران-آ/
از نظر تعداد افراد مبتلا به بيماري كرونر قلب ، هند با افزايش بيش از 28 ميليون نفر در روز ركورد زده است. اما نگراني جديدي به بحران كرونر در هند اضافه شده است: عفونت قارچي سياه يا موكورميكوز. درصد بالايي از بيماران مبتلا به كرونر قلب كه از اين بيماري بهبود مي يابند اندكي …
منبع :
عفونت قارچ سياه چيست و چقدر بايد نگران آن باشيم؟
از نظر تعداد افراد مبتلا به بيماري كرونر قلب ، هند با افزايش بيش از 28 ميليون نفر در روز ركورد زده است. اما نگراني جديدي به بحران كرونر در هند اضافه شده است: عفونت قارچي سياه يا موكورميكوز. درصد بالايي از بيماران مبتلا به كرونر قلب كه از اين بيماري بهبود مي يابند اندكي پس از ترخيص دچار موكورميكوز مي شوند و در معرض خطر مرگ قرار دارند. اما بيماري قارچ سياه چيست؟ علائم اين بيماري چيست؟ آيا بايد نگران شيوع عفونت قارچ سياه در ايران باشيم؟ راه پيشگيري از عفونت قارچ سياه چيست؟ همه اين س questionsالات در ادامه اين مقاله در مجله Medical Health Apple پاسخ داده شده است. با ما بمان.
بيماري قارچ سياه چيست؟
اول اينكه ، عفونت قارچ سياه بيماري جديدي نيست و سالهاست كه شناسايي و كشف شده است ، اما به دليل افزايش شيوع آن در هند ، اخيراً نام اين بيماري بر سر زبان ها افتاده است.
قارچ سياه يا موكورميكوز بيماري نادر اما بسيار جدي است كه مي تواند منجر به مرگ شود. قارچ هاي سياه نوعي قارچ طبيعي است كه در محيط يافت مي شود و مي تواند باعث ايجاد عفونت در افرادي شود كه مشكلات سلامتي دارند ، به ويژه كساني كه سيستم ايمني ضعيفي دارند.
وقتي هاگ قارچ از طريق هوا استشمام شود ، ريه ها يا سينوس هاي فرد مي توانند آلوده شوند. قارچ سياه معمولاً روي افراد سالم با سيستم ايمني قوي تأثير نمي گذارد. در بيماراني كه از بيماري عروق كرونر بهبود مي يابند ، با ضعف سيستم ايمني بدن ، عفونت قارچي بسيار خطرناك خواهد بود و معمولاً براي درمان به جراحي نياز دارد.
علائم بيماري قارچ سياه چيست؟
اما عفونت قارچي چيست و چگونه مي توانيم آن را تشخيص دهيم؟ اگر در معرض قارچ سياه قرار بگيريد ، معمولاً احساس درد در اطراف چشم و بيني يا قرمزي در اين مناطق ، تنگي نفس ، استفراغ خون ، سردرد ، تب ، سرفه و تغيير روحيه خواهيد كرد. علاوه بر اين ، تعدادي از علائم ديگر قارچ سياه نيز وجود دارد كه معمولاً به عنوان نشانه اي از عفونت بروز مي كنند. اين علائم عفونت قارچ سياه عبارتند از:
سياه شدن پل بيني
تغيير شكل صورت يكي از رايج ترين علائم عفونت موكورميكوز است. در اين حالت ، وقتي عفونت به مرحله خطرناكي رسيد ، پل بيني ، چانه يا اطراف چشم بيمار به طرز عجيبي سياه مي شود. در برخي از بيماران ، عفونت تا حدي پيشرفت مي كند كه ممكن است نياز به برداشتن استخوان بيني يا چانه باشد.
تورم سر و پيشاني
وقتي عفونت قارچ سياه به مغز سرايت مي كند ، باعث التهاب اعصاب مي شود. درد شديد ، تورم و قرمزي سر و پيشاني اولين نشانه هاي رسيدن عفونت به مغز است. پزشكان همچنين هشدار مي دهند كه اين عفونت مي تواند عملكرد شناختي مغز را مختل كرده و علائم مهمي مانند از دست دادن حافظه ، هذيان و تغيير وضعيت رواني فرد مبتلا را ايجاد كند.
تورم گونه ها ، چشم ها يا ساير قسمت هاي صورت
تورم ، استخوان گونه ، درد يك طرفه صورت يا بي حسي نيز مي تواند نشانه هاي اوليه عفونت موكورميكوز باشد.
علاوه بر اين ، قارچ سياه مي تواند بر سلامت پوست تأثير بگذارد و باعث ايجاد زخم و ترك پوست شود.نابينايي و كم بينايي
عفونت قارچ سياه مي تواند اعصاب حياتي بدن را به شدت تحت تأثير قرار داده و به بينايي و چشم آسيب برساند. برخي از بيماران علائمي مانند سرطان خون ، قرمزي چشم ، درد چشم ، كوري نسبي و از دست دادن بينايي را گزارش مي كنند. در بعضي موارد ، عفونت مي تواند منجر به كاهش بينايي دائمي شود.
خارش چشم ، درد چشم و تنگي نفس از جمله علائمي است كه در برخي از بيماران مبتلا به عفونت هاي قارچي گزارش شده است. علاوه بر اين ، متأسفانه ، كاهش ديد كامل و دائمي در برخي از بيماران گزارش شده است.
عفونت ريه
از آنجا كه قارچ سياه از طريق سيستم تنفسي وارد بدن مي شود ، مي تواند علاوه بر ريه ها و سينوس ها ، ساير قسمت هاي دستگاه تنفسي را نيز تحت تأثير قرار دهد ، مانند ريه ها.
درمان عفونت قارچ سياه
با ميزان مرگ و مير 55 درصد ، بيش از نيمي از افراد آلوده به قارچ سياه مي ميرند. اما اگر اين بيماري به موقع تشخيص داده شود ، معمولاً درمان مي شود. ضد قارچ ها مي توانند در برخي بيماران م effectiveثر باشند ، اما برخي ديگر براي درمان عفونت قارچي به جراحي نياز دارند. در جراحي ، عفونت قارچ سياه معمولاً برخي از بافتهاي آلوده را از بين مي برد.
مشكلات بعد از جراحي قارچ سياه چيست؟
در جراحي عفونت قارچي سياه ، بيماران ممكن است بالاي چانه يا حتي چشم خود را از دست بدهند. بنابراين ، آنها بايد براي ادامه زندگي با شرايط جديد خود آماده شوند. علاوه بر مشكل در جويدن و بلع ، مشكلات زيبايي بيماران پس از جراحي نيز مي تواند آنها را در وضعيت دشواري قرار دهد. البته استفاده از چانه و چشم مصنوعي در اين بيماران امكان پذير و توصيه مي شود.
بهترين راه براي جلوگيري از عفونت قارچ سياه چيست؟
عفونت خود به خودي قارچي يك بيماري نادر است و احتمال ابتلا به اين بيماري بسيار كم است. با اين وجود ، افراد مبتلا به ديابت كنترل نشده كه مدتي تحت مراقبت هاي ويژه در بيمارستان بستري شده اند يا به هر دليلي سيستم ايمني بدنشان ضعيف شده است ، در معرض بيماري هستند. استفاده از استروئيدها همچنين مي تواند بدن را در برابر قارچ هاي سياه آسيب پذيرتر كند.
با اين حال ، اگر در معرض خطر بالايي هستيد يا به هر دليلي نگران ابتلا به عفونت قارچي هستيد ، مي توانيد در مورد مصرف داروهاي تحريك كننده سيستم ايمني با پزشك خود صحبت كنيد. علاوه بر اين ، يك برنامه ورزشي منظم ، خواب كافي و رژيم غذايي حاوي ويتامين ها ، عناصر مغذي مغذي (كربوهيدرات ها ، پروتئين ها ، چربي ها) و مواد معدني كافي مي تواند به بهبود سيستم ايمني بدن كمك كند.
عفونت قارچ سياه در ايران
خبر شيوع قارچ سياه در هند باعث نگراني بسياري از هموطنان ايراني در مورد ابتلا به اين بيماري شده است. سطح پايين سلامت عمومي و تعداد زياد بيماران مبتلا به بيماري كرونر قلب دلايل اصلي شيوع عفونت قارچ سياه در هند است. خوشبختانه ايران از هر نظر وضعيت بسيار بهتري نسبت به هندوستان دارد ، بنابراين جاي نگراني در مورد شيوع قارچ سياه در ايران وجود ندارد.
با اين حال ، افرادي كه از بيماري عروق كرونر بهبود يافته اند يا به هر دليلي سيستم ايمني بدنشان ضعيف شده است ، بايد بيشتر در مورد مراقبت از خود فكر كنند.علاوه بر عفونت هاي قارچي سياه ، اين افراد مي توانند در برابر بسياري از بيماري ها آسيب پذير باشند.
آخرين كلمه
عفونت قارچ سياه بيماري جديدي نيست و سالهاست كه كشف شده است. هاگ قارچ هاي سياه مي توانند از طريق سيستم تنفسي وارد بدن انسان شده و به اندام هاي مختلف آسيب برسانند. درد در اطراف چشم و بيني يا قرمزي در اين نواحي ، تنگي نفس ، استفراغ خوني ، سردرد ، تب ، سرفه و نوسانات خلقي از اولين علائم عفونت قارچي است. در صورت عفونت ، ممكن است بيمار سياه شدن پل بيني ، تورم سر و پيشاني ، تورم گونه ها ، چشم ها يا ساير قسمت هاي صورت ، كوري و تنگي نفس و عفونت ريه را تجربه كند.
درمان عفونت قارچي در مراحل اوليه از طريق دارو درماني امكان پذير است و در مراحل پيشرفته تر نياز به جراحي دارد. افرادي كه سيستم ايمني ضعيفي دارند در برابر اين بيماري آسيب پذيرتر هستند و تقويت سيستم ايمني بدن بهترين راه پيشگيري از آن است.
منابع:
ncbi.nlm.nih.gov
timesofindia.indiatimes.com
financialexpress.com
كليه مطالب موجود در سايت به عهده منابع اصلي است و بانك مشاغل اينفوجاب هيچ گونه مسئوليتي در قبال مطالب ندارد.
منبع :
عفونت قارچ سياه چيست و چقدر بايد نگران آن باشيم؟
- دوشنبه ۲۴ خرداد ۰۰ | ۱۷:۰۵
- ۸ بازديد
- ۱ نظر
علائم قارچ پوست سر
انواع قارچ پوست سر
1- قارچ در داخل ساختمان مو است، یکی از انواع قارچ پوست سر که در بین برخی از افراد رایج میباشد، قارچ در داخل ساختمان مو است. این نوع قارچ به مدت مرور زمان رشد بیشتری خواهد داشت و کل ساختار مو را در بر میگیرد،مصرف قارچ در شیردهی
2- تجمع قارچ از جمله دیگر انواع قارچ کف سر تجمع پیدا کردن قارچ در اطراف ساقه مو، سطح مو و بین بافت مو است. افرادی که به این نوع از قارچ مبتلا میشوند، امکان دارد که تمامی پوست سر آنها درگیر شود. قارچ سر
3- قارچ شدید زمانی که قارچ کف سر شما شدت بسیار بیشتری پیدا کند، شما آنها را به صورت رشتههایی در بین موهایتان مشاهده خواهید کرد. در واقع بیشتر کسانی که به ای نوع از قارچ مبتلا میشوند، اگر به درمان آن اهمیت ندهند به طاسی و کچلی مبتلا میگردند، به همین دلیل باید آن را سریعتر درمان نمایید.آموزش پرورش قارچ